Blog # Gitaartips | Rockriffs voor de gitaar !!NL / UK

 

Bekende Rock Riffs voor de gitaar !

https://www.youtube.com/watch?v=c0NyecRWKUc

Een stukje cultuurgeschiedenis en het hoort gewoon bij je muzikale ontwikkeling, voor de electrische gitaristen onder ons!

Wil je je basiskennis wat opfrissen of even snel de show stelen ? Dan kun je met deze video goed uit de voeten !!

In de video staat de tablatuur per riff boven weergeven, zodat je op elk gewenst tijdstip de video ko kan pauzeren.

*Voormalige link is van internet gehaald, informatie hieronder was van toepassing op vorige link met een hoop Gpx bestanden. Ter vervanging staan nu de tabs in de video weergeven.

Zoals je ook ziet staan er ook .GPX bestanden bij. Deze bestanden kun je openen met Guitar pro (betaalt) of tuxguitar (gratis). ieronder wat punten wat je er zoal mee kan en hoe het jouw helpt je gitaarskills te verbeteren:

    • Je kan fragmenten herhalen (in de loop) en langzamer maken. Een daarbij horende functie is de speedtrainer. Je oefent de riff  langzaam en steeds sneller te spelen
    • Binnen Guitar pro kun je ter simulatie met een band meespelen. Je hebt verschillende sporen waarin je een baslijn, drumspoor, toetsen, etc. erbij kunt voegen. Dit werkt aan de hand van tablatuur / notenbalk dat je zelf in kan voeren. Daarna kies je welk instrument het inspeelt.
    • Hoge kwaliteit geluiden !! Het programma werkt met wave samples welke gekoppeld zijn aan midi programmering. Hier heb je verder niets mee te maken het programma is erg gebruiksvriendelijk en echt gericht op de muzikant.
  • Bestanden zijn makkelijk  te exporteren naar midi of wave bestanden. Je kan zo je eigen “backing track” (begeleiding) maken. Elk spoor kun je afzonderlijk aan / uit zetten. Zo kun je de gitaar weglaten zodat jij die dus kan spelen.

Binnen mijn lessen maak ik veelvuldig gebruik van dit programma en wat ik ook vaak doe , ik geef mijn leerlingen een backing track mee naar huis met het tempo dat voor hen geschikt is. Buiten dat het erg leuk is om met de drum en baspartij mee te spelen, is het ook erg goed voor je ontwikkeling als muzikant, je leert anders luisteren. ik stimuleer dit zoveel mogelijk omdat het daarbij erg praktijkgericht is. Heb je nog nooit samen gespeeld met muzikanten dan is dit de ideale opstap !

Bedankt, je bestand is zojuist toegevoegd!